Izvod iz statuta

IZVOD IZ STATUTA KLUBA RITMIČKE GIMNASTIKE RITMIKA I PRAVILNIKA GIMASTIČKOG
SAVEZA SRBIJE

Poštovani roditelji,
Veliko nam je zadovoljstvo što ste nam ukazali poverenje i učlanili Vaše dete u naš Klub.
Klub ritmičke gimnastike Ritmika registrovan je klub u nadležnim Ministarstvu omladine i sporta, član je Gimnastičkog saveza Srbije, Gimnastičkog saveza Vojvodine i Sportske asocijacije grada Novog Sada. Sa decom rade kvalifikovani trener i drugi stručnjaci u sportu: Marija Ivić, professor fizičkog vaspitanja, licencirani trener ritmičke gimnastike, Tijana Đurđević, Biljana Lučić Prostran, sudija ritmičke gimnastike prvog nacionalnog nivoa, lekar specijalista dečje hirurgije i lekar Kluba, kao i nekoliko trenera, naših bivših ritmičarki koje su nastavile saradnju sa Klubom i nakon završetka takmičarske karijere.

Pri učlanjenju deteta u Klub roditelji bivaju upoznati sa izvodom iz Statuta, te potpisuju pristupnicu i izjavu da prihvataju odredbe Statuta Kluba.
Na rekreativnom treninzi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od po sat vremena. Potrebna oprema za trening je: majica i šorts ili helanke ili gimnastički triko, gimnastičke nazuvice ili druge meke patike ili zokne. Poželjno je donositi i prostirku za vežbanje i flašicu vode. Kosa mora biti vezana. Potreban rekvizit dete može imati svoj ili koristiti klubski. Dolazak na trening je 10-15 minuta pre njegovog početka, kako bi se deca mogla pripremiti za vežbanje. Izuzetno, u slučaju promene termina treninga roditelji će biti obavešteni putem SMS-a najkasnije dan ranije.

Porodice iz koji dvoje dece treniraju u našem klubu ostvaruju popust za drugo dete u iznosu od 50% pa ukupna članarina za dvoje dece iznosi 1,5 članarina za lokaciju.

Klub radi tokom cele godine uključujući i školske raspuste, izuzev dana državnih i verskih praznika. Iznos članarine je fiksan i ne zavisi od broja treninga na kojima je dete bilo prisutno. Takođe, u slučaju teže bolesti (bolnička lečenja, operacije i sl.) u trajanju duže od tri nedelje tokom jednog meseca, dete može ostvariti popust do 50% koji se prenosi u naredni mesec i važi samo uz prikaz medicinske dokumentacije klubskom lekaru. Za sva druga odsustva sa treninga popusti se ne mogu ostvariti.

U slučaju neplaćanja članarine do kraja tekućeg tekućeg meseca smatra se da je prestalo članstvo deteta u klubu te vas molimo da dete ne dovodite na treninge dok se dugovanja ne izmire, kako ne bismo bili prinuđeni da dete vratimo sa treninga.

Na rekreativnom nivou devojčice, pored klasičnog treninga, učestvuju i u grupnim vežbama sa gimnastičkim rekvizitima. Prema uzrastu i stepenu napredovanja, treninzi se odvijaju na četiri nivoa: A, B, C i D. Na D nivou treniraju sva novoučlanjena deca, devojčice mlađeg predškolskog uzrasta i deca koja ne žele da učestvuju na takmičenjima. Grupne vežbe ovog nivoa i rezultati vežbanja dece prezentovaće se na velikom javnom času u decembru i na Godišnjem klubskom takmičenju u junu mesecu. Na C nivou vežbaju devojčice koje treniraju izvesno vreme u klubu i svojim trudom pokažu napredak. Za ovaj nivo nisu potrebne posebne fizičke predispozicije, ali se zahteva redovnost na treninzima (maksimalno odsustvo do 20% časova) i obavezno prisustvo na zakazanim generalnim probama na Spensu. Sa ovim vežbama Klub učestvuje u javnim manifestacijama (Zmajeve dečije igre, Baby Exit i sl.). Isto tako, u okviru Gimnastičkog saveza Srbije organizuju se različiti turniri na ovom nivou. Za učešće na javnim manifestacijama nema dodatnih troškova, dok je za učešće na takmičenjima Gimnastički savez propisao obaveznu kotizaciju koja za 2016. godinu iznosi 600 dinara po detetu. Takođe, za sva takmičenja koja se odvijaju van Novog Sada, roditelji participiraju i u troškovima prevoza.

Devojčice koje pokažu talenat, upornost u radu i vidan napredak u rezultatima imaju mogućnost ulaska u predselekciju (B nivo) ili selekciju kluba (A nivo) i treniranja na takmičarskom nivou. Devojčice iz ove grupe imaju dodatne treninge, (5-6 puta nedeljno) uključujući i individualni rad trenera sa detetom, dobijanje individualne vežbe i učešće na turnirima. Mogućnost ulaska dece u predselekciju ili selekciju određuju treneri.

S poštovanjem,
Predsednik Kluba
Biljana Lučić-Prostran