O klubu

Klub ritmičke gimnastike “RITMIKA” osnovan je 01.07.2009. godine u Novom Sadu. Registrovan je u nadležnom Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije. Član je gimnastičkog saveza Srbije, Gimnastičkog saveza Vojvodine, kao i Sportske asocijacije grada Novog Sada. Predsednik kluba je dr Biljana Lučić-Prostran, sudija ritmičke gimnastike. Sa decom rade kvalifikovani treneri, profesori fizičke kulture, sertifikovani treneri ritmičke gimnastike, koreografi i sudije ritmičke gimnastike u sistemu Gimnastičkog saveza Srbije. O zdravlju sportista brine se klubski lekar.

Klub razvija ovaj sport na rekreativnom i takmičarskom nivou.

Na rekreativnom nivou Klub upisuje devojčice uzrasta 4-14 godina. Na ovom nivou treninzi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od po sat vremena. Deca sa posebnim talentom koja pokažu i požrtvovanost u radu i odgovarajući napredak, imaju priliku da treniraju na takmičarskom novu. Ove grupe treniraju prema posebnom rasporedu.

Članice selekcije kluba Ritmika registrovane u kao takmičarke u Gimnastičkom savezu Srbije i učestvuju u sistemu takmičenja na lokalnom, pokrajinskom, državnom i međunarodnom rangu, kako u individualnim, tako i u grupnim vežbama.